Nadat ik zelf de training van Heleen Koppejan via Op-één-lijn had gevolgd, kreeg ik het idee om de training wat breder uit te zetten binnen mijn beroepsgroepen. Zowel advocaten als mediators krijgen te maken met ouders die de andere ouder het liefste buitensluiten. Vaak horen we de woorden: “ik kan hem toch echt niet dwingen naar zijn vader te gaan” of “ik kan haar toch moeilijk oppakken en daar neerzetten? Ze wil echt niet.”

Het is de vraag of dat ook echt zo is.

Om ouderonthechting te kunnen herkennen is de training zeer geschikt. Heleen legt duidelijk uit wat hechting is, hoe je tekenen van ouderonthechting kunt herkennen etc. Immers, de tekenen herkennen helpen al om anders naar de zaak te kijken.

Zo zal je minder snel in een procedure briefjes van kinderen in het geding brengen en zal je meer proberen de ouders naar het echte belang van het kind te laten kijken.

De training vindt plaats op 13-03-2020 in Roosendaal. Zie de bijgevoegde flyer voor meer informatie.

De MfN heeft  6 punten voor categorie 2 toegekend. Voor de NOvA kan je zelf de punten doorgeven onder vaardigheden.